Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Ljepota, stil, zdravlje /

Zdravlje /

Ortodont - nedostatak trajne petice

Ima li netko iskustva s nedostatkom 5-tica i kako ste to riješili . Naime dijete 14,5 godina , ima još dvije mlječne donje petice, napravljen je ortopan i vidljivo je da jedna neće nikada izrasti, a druga raste. Preporuka ortodonta je da se obje vade. Za ovu ispod koje raste trajna uopće ništa nije sporno, međutim za drugu koja je mliječna dva druga ortodonta kažu da ne bi vadili, jedan od njih kaže da možda ta petica nikad ne ispadne, a drugi da neće dugo držati ali da se tu stavlja implantat. Napomena je i da ima duboki zagriz i da s te strane s koje neće imati peticu nema niti umnjaka, a s druge strane ima. Ortodont kod kojeg smo bili je rekao da treba fiksni aparatić ali prvo izvaditi obje petice. I šta sad? Imate li preporuku nekog stvarno dobrog ortodona da možemo donijeti konačnu odluku. Puno hvala
2017 03 02
Mojoj kćeri,isto 14,5g,nikad nije nikla trajna dvojka desno.Kad kćer bude htjela,stavit ćemo implantant,ne želi ni ona a ni ja aparatić kojim ćemo naguravati zube da popune tu šupljinu.
2017 03 02
ako ste iz Zagreba, jako je dobar Šlaj. ne znam kod koga ste sad
2017 03 02
Također preporučam Šlaja, ja sam kod njega rješavala ortodonciju... Preporučam da odete kod njega na konzulataciju.
2017 03 02
Hvala
2017 03 03
Meni su jako dobri u KB Dubravi. Imala sam slicnih problema, doslovno su cijeli Konzilij lijecnika preselili u ambulantu gdje su me pregledavali i dogovarali se koje bi bilo najbolje rijesenje. Vrlo su strucni i ovakav cin mi je bio impresivan, obzirom na problematiku i poznavanje nacina rada lijecnika po nasim bolnicama.
2017 03 04
Mojoj kćeri je ta mliječna petica (bez trajnog nasljednika) ispala sa 20 godina. Tražili smo mišljenje kod oralnog kirurga i ortodonta u Perkovčevoj. Opcija je bila aparatić ili implatat. Odlučili smo se za drugo. Te mliječne petice znaju izdržati do 40 i neke godine, ja znam primjer kolegice s posla. Mojoj kćeri se sama rasklimala, makar nije bila zahvaćena karijesom, i otpala.
2017 03 15