Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Ljepota, stil, zdravlje /

Zdravlje /

Vađenje sve 4 umnjaka

Pozdrav, zanimaju me iskustva s vađenjem sva 4 umnjaka pod općom anestezijom. Koliko traje oporavak te da li je netko vadio umnjake u KBC Osijek? Hvala
2021 05 27
Ja sam ih vadila u KBC Osijek prije skoro 10 godina, sva 4 pod općom anestezijom. Ne znam šta da kažem. Svi su se zgražali kad sam to pričala, navodno nije baš uobičajena praksa. Nekako su mi "odspojili" da ne kažem pokidali čeljust i sad mi preskače kad otvorim usta, mislim ništa me ne boli, ali kad želim otvoriti usta moram nekako u dva poteza jer zapne. Isto tako, ostao mi je komadić zuba nakon operacije i onda sam morala nakon mjesec dva opet ići na operaciju, ovaj put samo pod lokalnom anestezijom, a dotad sam cijelo vrijeme bila pod antibioticima. Oporavak je trajao 3-4 tjedna.
2021 05 27
Bok, nisam još nikad čula za takvu situaciju. Ja sam vadila sva 4 umnjaka + još 2 zuba radi stavljanja aparatića ali to mi je vadio moj zubar, jednog po jednog, u rasponu od par mjeseci. Uglavnom bih zub išla izvadit u petak popodne i u ponedjeljak bih išla radit bez problema. Onda par tjedana odmora pa opet. Ako vas zanimaju detalji samo pitajte.
2021 05 27
> JosipaPichler: > Ja sam ih vadila u KBC Osijek prije skoro 10 godina, sva 4 pod općom anestezijom. Ne znam šta da kažem. Svi su se zgražali kad sam to pričala, navodno nije baš uobičajena praksa. Nekako su mi "odspojili" da ne kažem pokidali čeljust i sad mi preskače kad otvorim usta, mislim ništa me ne boli, ali kad želim otvoriti usta moram nekako u dva poteza jer zapne. Isto tako, ostao mi je komadić zuba nakon operacije i onda sam morala nakon mjesec dva opet ići na operaciju, ovaj put samo pod lokalnom anestezijom, a dotad sam cijelo vrijeme bila pod antibioticima. > Oporavak je trajao 3-4 tjedna. Ufff grozno zvuči :( Ne znam više šta da mislim, čula sam svašta, i dobrih i loših iskustava, iako više dobrih. Hvala na informaciji..
2021 05 28
> Astrid57: > Bok, nisam još nikad čula za takvu situaciju. Ja sam vadila sva 4 umnjaka + još 2 zuba radi stavljanja aparatića ali to mi je vadio moj zubar, jednog po jednog, u rasponu od par mjeseci. Uglavnom bih zub išla izvadit u petak popodne i u ponedjeljak bih išla radit bez problema. Onda par tjedana odmora pa opet. > Ako vas zanimaju detalji samo pitajte. Pozdrav, radi se i ovako, kirurški.. Čula sam i dobrih i loših iskustava. Ne znam, strah me, ali nadam se da će sve dobro proći. Hvala vam na info :)
2021 05 28
Vadila sam dva po dva, samo lokalna, zg-Dubrava. Nakon popuštanja anestezije, bolovi su taj dan bili podnošljivi, drugi dan gotovo ništa, a inače ne podnosim ni najmanju bol, cvilim, umirem, gotovo je 😂 Zarastanje je bilo uredno, mogu reći da je sve prošlo bez muke. Sestra je također vadila dva, njeno vađenje je okarakterizirano kao operacija. Korijeni su joj bili vodoravno sa čeljusti, svaki na svoju stranu, navodno ne cesta pojava. 🤷🏼 Morali su rezati jer zubi sa takvim korijenima nisu mogli van. I ona je prezadovoljna kako je to prošlo, od vađenja i oporavka. Nadam se da neću morati ići još koji vaditi, ali da moram, sa guštom bi otišla tamo opet.
2021 05 28
Ja sam vadila dva gornja pod lokalnom anestezijom isto su bili vodoravno, isla sam spavati nakon zahvata i probudila se toliko otečena da sam presmiješno izgledala svi to pamte a bilo je prije skoro 15 godina. Ne sjećam se neke boli nakon zahvata onako u mirovanju ali nisam jedno 10 dana mogla jesti krutu hranu bolilo me jako pomicanje vilice lijevo desno tako da ne znam kako bi bilo da sam 4 zuba vadila. Ali uglavnom spasila sam se stalnih glavobolja nakon što sam ih izvadila
2021 05 29