Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Odjavi se

Naši prijatelji: Promo24.hr - svi najnoviji popusti! Posjetite!

Forumi /

Svakodnevica /

Dom /

sjemenje ruže...

Bilo bi mi drago da uspije [:smijesi]gledala sam i ja na ebay-u,ali nikako da se odlučim.
2015 01 31
da...da.... ma nisam ja takva.. ja više dijelim stvari.. da meni to uspije začas bi se krpice promjenile u dugine boje "mojih" ruža.. svi bi imali pelcera [:zaljubljen] [:smije]
2015 01 31
ma ima za 2,20 eura iz engleske ali 10 sjemenki
2015 01 31
stars nije krivo rekla sad gledam papričice peppadew(neke extremno ljute),iz španjolske su,iako mislim da nije pametno van eu riskirati sjeme I sl,,jer je isto ko I kopije odjeće iz kine [:smije]
2015 01 31
pa da, ne znam ja odkuda je ona naručivala no mislim da s ebaya.. i bila je cijela frka oko toga.. nekoliko $ a problema more [:znoji] [:sokiran]
2015 01 31
možda iz kine ili ak još nismo bili u eu odotuda,uglavnom ja radije platim par eura poštarine I bez brige sam ,nego misim oće ovi na carini otvoriti ili ne....
2015 01 31
Evo našla sam kako se siju ruže [:smijesi] Citiram tekst iz knjige "VRT"(enciklopedija): 1.Cistim nozem razrezite sipak s roditeljske biljke(mora biti crvene boje,onda su sjemenke zrele).Tupom stranom noza oprezno odvojite sjemenke. 2.Sjemenke stavite u plasticnu vrecicu s vlaznim tresetom i drzite ih 2-3 dana na sobnoj temperaturi.Potom ih 3-4 tjedna stavite u hladnjak. 3.Sjemenke pojedinacno posijte na povrsinu pjeskovita komposta.Prekrijte ih sljunkom,oznacite i stavite u hladno klijaliste. 4.Kada presadnice dobiju prvi par pravih listova,pojedinacno ih pikirajte u loncice promjera 5 cm,koje ste napunili kompostom za uloncavanje na osnovi ilovace.
2015 01 31
Moraju obavezno bit na hladnom koja simulira zimu, inace nista od klijanja,rok klijanja je oko 3 mjeseca,
2015 01 31
imam I ja vrt(mozaik) morat ću ga ponovno prelistati.... [:smije] [:hihot]
2015 01 31
jacice.. i to ću pokušati, mada mi iskreno ovo sa hladnjakom nekako ne ide u glavu.. [:sokiran] sve što sam do sada čitala i googlala je bilo... držati na toplom i pokremeno poškropiti.. [:znoji] no laik sam oko sjemenja ove vrste pa ću pokušati na nekoliko načina.. tnx.... [:sramezljiv]
2015 01 31
piše da su neki probali i uspjelo im je,,pa probaj i ti [:smijesi]
2015 01 31
stars stavlja se u hladnjak jer tako pouspješava klijanje(stratifikacija) ,e sad nisam sigurna za ruže,morala bi ponoviti gradivo,smatram da ti ne trebaš jer ne pokušavaš s "domaćim" sjemenom iz vrta već s komercijalnim koje je spremno za sijanje,no najbolje pokušaj na oba način pa kaj bude
2015 01 31
I naravno očekujem ruže tu na krpicama .... [:smije] [:smijesi]
2015 01 31
[:znoji] mislim ja da će moja majka morati uskoro na put po još sjemenja jer ja imam svega koju sjemenku a puno načina do sada.. moram odlučiti [:znoji] u svakom slučaju jedno će biti i "hladno sijanje" [:jezik] maJa, pa već sam napisala nekoliko puta, da nema problema, ako niknu... kroz koju godinu.. bit' će ruža pune krpice i to duginih boja... [:smije] evo još jedne da se ne zaboravi o čemu je počela tema.... [:smije] [slika:526bfa3f-8f94-4a61-934d-3e59d622ab8e]
2015 01 31
sve treba isprobati,drugačije ne možeš znati GUD LAK!!!!! [:smijesi] [:jezik]
2015 01 31