Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Ljepota, stil, zdravlje /

Zdravlje /

Upala pluca i porebrice :(

Pozdrav curke :) tata mi je u bolnici zbog upale pluca i porebrice. Naime, dva tjedna je bolovao od temperature, jedan dan je prisutna, drugi ne i tako dva tjedna. Uz bolove u porebrici koje je pratila visoka temp i tresavica. Nakon dva tjedna zavrsio je na hitnoj zbog gubitka kilograma i malaksalosti. Odmah je hospitaliziran. Doktorica kaze da se radi o upali pluca i porebrici sa djepovima na porebrici i sa manjom kolicinom vode u plucima. Prima terapiju 6 dana, medjutim temp je i dalje prisutna. Kaze da ce lijecenje potrajat jer je dosao u dosta losem stanju. On se osjeca dobro, nema bolove, nema probleme s disanjem, jede i ne kaslje. Kazu nam da ako do sutra temp ne ode, da ce ici na ct i da ce dobit dren za ciscenje pluca ili cak da ce morati kirurskim putem odstranit te djepove, jer ne zele otici lijekovima. Dal je mozda netko imao slicnu situaciju? Ne mogu na netu nista naci o tim djepovima na plucima. Uzasno sam zabrinuta. Tata ima 60 godina i uvijek je bio i vise nego zdrav i fizicki aktivan. Najgore sto zivi sam i sto je skrivao od nas dva tjedna da mu nije dobro. Dok sam skuzila da nest mulja i da mu je lose odvela sam ga na hitnu, i naravno, odmah je hospitaliziran. Da nije skrivao do toga nebi doslo. Do takve jake upale.
2015 06 15
Brz oporavak želim tati,a vi samo hrabro,bit će sve dobro,važno da je pod liječničkim nadzorom.
2015 06 15
Hvala vam, ja se nadam da ce biti sve u redu. Bas brinem.
2015 06 15
Brz oporavak želim tvom tati. [:sramezljiv] Roditelji često lažu ili skrivaju svoje zdravstveno stanje. Moj tata je jedanput završio u bolnici, bila je riječ o mini infarktu ili tako nešto. On je pola dana bio u bolnici, izašao je na vlastitu odgovornost i nama tek rekao kroz par dana, ono kao da nam prepričava da je bio u trgovini. Bili smo šokirani!
2015 06 15
brz oporavak. imala je moja svekrva upalu porebrice.., bila je mjesec dana u bolnici pod terapijom , onak kaže da su joj rekli da je gore imat upalu porebrice nego upalu pluća, ali sad je sve dobro, tako da će i tvoj tata ozdravit i sve će bit u redu..
2015 06 15
Hvala cure, vjerujem i nadam se da ce sve biti ok. Neznam zast stariji ljudi skrivaju da nest nije ok, samo je sebi nastetio, a i tolko sam u brizi da ne mogu jest ni spavat vec tjedan dana. Neznam, sam da bude sve ok. Vjerujem da ce i tata biti dugo u bolnici, tak su nam rekli. Pod terapijom.
2015 06 15
Ne znam gdje se tata liječi , ali trebao bi dobivati Fursemid za izbacivanje te tekućine iz pluča ! Ta tekučina puna je bakterija i ako se ne izbaci ( lijekovima ) , onda se ide na drenažu kiruškim putem . " Voda " u plučima i upala plučne maramice ili porebrice kako već hoćeš može biti kad se upala pluča ne liječi na vrijeme , a može biti ( ne zelim te plašiti !! ) od nekih bolesti srca ( zatajivanje , infarkt itd ) pa srce jednostavno ne može dovoljno dobro ispumpati krv , pa onda dolazi do nakupljanja vode u organizmu tj u plučima na koju se ( hvataju bakterije i virusi ) , a može biti i od tumora pluća itd ... Vidim da liječnici sumnjaju na nešto jer se voda ne povlači zato tatu i šalju na CT ... E sad takva upala pluča i porebrice ili upala plučne maramice sa " vodom" ti se liječi sa Avelox antibioticima i još jednim Rexocef + Fursemide diuretik koji čisti vodu iz organizma ... Pitaj liječnike što tata dobiva od antibiotika i da li mu daju neki diuretik da se ta voda izbaci iz organizma .. .. Bez diuretika sami antiobiotici nemaju baš puno šanse jer oni uništavaju bakterije , ali ne izvlače " vodu" iz pluča ... Ako tata ipak dobiva Foursemide i ako voda ni uz njega ne izlazi iz "đepova" onda je doista potrebno ju izvući kiruškim putem ...ili drenažom i napraviti CT pluča i pretrage srca ( EKG , UZV , pregled kardiologa ) ... Svako dobro tati ..
2015 06 15
Tati su odmah na nas zahtjev napravljeni markeri na tumor koji su dosli negativni, koliko je nama lijecnik rekao. Vode je jako malo i kolko sam skuzila ne predstavlja neku opasnost, a voda je prisutna jer nije lijecio na vrijeme upalu. Tako su nam rekli. Ono sto meni nije jasno su ti djepovi, u njima su nakupine vode? I sto je to uopce? Totalno sam zbunjena. ono sto njih brine su ti djepovi koji se antibioticima ne povlace i sad ih nakon sutrasnjeg ct a misle uklanjat drenazom ili kirurskim putem. To je sve sto su nam rekli. Tako da mislim da je ovo zadnje napisano u pitanju. Rekli su jos i da je upala s pluca otisla na porebricu jer nije dosao na vrijeme. On je prije tri tjedna pokisao dva dana u vinogradu, dobio prehladu i temp, to je proslo i za dva dana su pocele nazad temperature, bolovi u porebrici i vj upala pluca. Tak da ja mislim da je od toga doslo do upale. Nadam se da nije od tumora, srca ili neceg. Puno ti hvala na opseznom odgovoru, i na pojasnjenju, puno sam ti zahvalna. Nitko nam to tako jasno nije objasnio, samo sturo, pa stvarno nisam znala sta da mislim. Ali pitat cu sutra lijecnicu sve kako si mi savjetovala. Hvala ti od srca.
2015 06 15
Pozdrav cure ;) da ne otvaram temu, pitat cu ovdje, ako je netko imao slicno iskustvo :) Dosli su nalazi pretraga, tj ct-a. Doktor je rekao da tata ima upalu pluca i plucne ovojnice i izljev. Rekao je da je izljev kapsulirani, ako mi je tata dobro prenio. I ne sumnjaju na neku zlocudnu bolest. Jedino sto ja na netu nalazim je pleuralni izljev kod upale pluca i plucne ovojnice. Temp je pala tati na 38.1, inace je imao i do 39. Dobivao je tri vrste lijekova. Sad prima dvije. Ide malo mozda na bolje, alu su mu rekli da ce biti jos min mjesec dana u bolnici. Eto, ako netko zna nesto vise o toj dijagnozi, slobodno napise. E i da, smatraju da nije potreban dren ili kirurskim putem ici, odlucili su samo lijekovima. Hvala [:poljubac] [:smijesi]
2015 06 18
Pleuralni izljev ti je ta " voda" koja se kapsulirala po đepovima u plučima i oko plučne ovojnice ili maramice . A opasna je ako se ne liječi jer može izazvati "gušenje" , probleme sa srcem , pa čak i plučnu emboliju itd Dakle kao što sam već napisala , ako nema sumnje na zločudne bolesti i bolesti srca , onda je nastala jer upala pluča nije liječena na vrijeme . Komplikacije ti neću ovdje pisati jer ne želim da se uplašiš , ali ću ti napisati samo da je tata došao 5 do 12 u bolnicu . Ako će pokušati sanirati vodene đepove tj plueralni izljev diureticima , vjerovatno će mu davati ono što sam napisala ... Furosemide / Lasix ( diuretik ) u tabletama ili kroz infuziju . Temperatura tati slabo pada jer je ta voda u plučima puna bakterija i dok god se ne povuće temperatura će biti visoka , a i tijelo se bori protiv infekcije pa je sve to povezano .. Kad se upala sanira tati će trebati duži oporavak jer sama upala pluča je sama po sebi teška bolest za starije ljude i djecu , a sa izljevom još teža ... Svako dobro tati !
2015 06 18
Hvala ti puno, puno sam ti zahvalna. Ono sto su nama rekli da postoji jedan *djep* s vodom. Sad mi je sve jasno. Da, upala nije na vrijeme lijecena, niti je na vrijeme dosao u bolnicu. Dosao bi da nije skrivao od nas da mu nije dobro i da je dr opce prakse uopce posumnjao na upalu nakon sto tati tjedan dana nije bilo dobro. A nije. Nego mu je dao uputnicu za kraljeznicu i poslao ga doma. To se sve odvijalo skoro dva tjedna. Uglavnom, puno ti hvala i ne preostaje nam nista drugo nego cekat. I molit se poboljsanju. Hvala ti od srca jos jednom.
2015 06 18