Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Odjavi se

Naši prijatelji: Promo24.hr - svi najnoviji popusti! Posjetite!

Forumi /

mojekrpice.hr /

Objave, novosti, komentari moderatora /

Novost! Od danas možete na Mojim Krpicama sigurno plaćati!

Mislim ova implementacija je uzasna. Ovo je ocito samo da krpice malo vise zarade, te s time pokusaju prodati foru "sigurnosti". Gledamo ovo na par nacina: 1. Krpice uzimaju proviziju od otprilike 2% na svakoj transakciji. Ovdje mozete vidjeti stvarni cjenik trustap.zendesk.com/hc/en-us/articles/4471983193489-What-are-the-fees- . Za EUR je 3% kako god gledas, sto trustap uzima. Ostalih 2% ide krpicama. 2. Iako uzimaju 2% i transakcija se obavlja na krpicama, ne preuzimaju nikakvu odgovornost. Na trecoj strani (Trustap) je da odluci jesu li reklamacije uredne ili ne, gledano realisticno oni nemaju pojma niti ih zanima o samim produktima. Krpice nisu uzele stav da ce se mjesati u njihove odluke, sto je uzasno. 3. Posto vec Trustap koristi Stripe, zasto ne ubaciti samo Stripe (jedan od najboljih menadzmenta transakcija), uzeti 5% (Stripe uzima oko 2 i nesto) i vi biti posrednik? Vi znate svoje korisnike i produkte. Vi mozete odluciti mnogo bolje vezano za povrate. Vi mozete dopustiti prodavacima da i dalje ne rade povrate ako ne zele (pa ako netko zeli kupit od njih, to je na njima). 4. Otkud to da kupac placa? Ne znam niti jedan marketplace gdje ja placam vise nego naznaceno, osim ako se negdje porez kasnije racuna. U 99% slucaja je cijena koja je naznacena iznos koji cu platiti. Moram sad imati kalkulator svaki put kad zelim nesto kupiti? Hoce li puna cijena biti iznesena? Zasto kupac a ne prodavac?
2023 10 25
Krpice i Trustap su partneri, dakle kolege. Iako će njihova korisnička podrška zaprimati upite o problemima, ne postoji razlog zbog kojeg se mi kao kolege ne bismo mogli konzultirati o nekom točno određenom sporu. Uz to, imaju aktivan profil za sve upite, prijedloge, žalbe i ostala pitanja.
2023 10 25
Pogledala sam bas partnere Trustap-a trustap.com/partners . Od 5 navedenih (nisu izgleda azurirali da su partneri sa krpicama) sam prosla njihove stranice i cini se da samo jedna i dalje koristi Trustap. Naravno, mozda sam u krivu tu, ali svatko moze pogledati za sebe. Trustap se osnovao 27.01.2021, skoro 3 godine i ne vidi se da su previse toga postigli u to vrijeme (malo recenzija, slaba poznatost, slabo pracenje). Uglavnom, sve moje tocke od proslog posta stoje, samo malo informacija za ostale krpicarke vezano za sami Trustap. Ne preporucujem koristiti, bolje da su krpice poboljsali samu stranicu.
2023 10 25
> blozo29: > - ovo je praksa koju koristi stranica Vestiaire collective- tamo kupac ima pravo unutar 72h vratiti proizvod ali mora dostaviti dokaz da je ostecenje na proizvodu. > - dakle treba napraviti klasifikaciju razloga povrata: > 1. Ne odgovara opisu- prilozi foto dokaz (kriva velicina) > 2. Ne prijavljena ostecenja- prilozi foto dokaz > Ne znam kako funkcionira VC, ali situacija u kojoj kupite ispravan proizvod, a stigne ostecen je poprilicno lako dokaziva. Prilozite slike iz oglasa i slike artikla kojeg ste preuzeli i to je to. Mada i tu ima mjesta manipulacijama jer kupac moze nenamjerno ostetiti artikl prilikom isprobavanja (npr. Nesto pukne ili se podere) pa logikom app pokusa svaliti krivnju na prodavaca. A s druge strane, ima mnostvo situacija koje nije tako jednostavno dokazati. Npr kupite parfem koji je ocito fejk jer ishlapi za pola sata. Ili kremu koja je dobila neugodan miris jer predugo stoji. Ili kupite artikl za kojeg ste upoznati da ima neko ostecenje, koje ne smeta nosenju, ali kad ga dobijete, smatrate da je to ostecenje ipak vece, pa se svodi na osobnu procjenu ima li taj artikl u dobrom ili podnosljivom stanju, ovisno kako tko definira. Meni se dogodilo da sam kupila artikl koji je bio ostecen, sto nije navedeno na oglasu, a kasnije kad sam isla pregledavati slike sam skuzila da se ipak malo vidi, ali je vjesto bilo zakamuflirano kutom slikanja pa se ne vidi osim ako ne zumirate, sto je isto uvaljivanje, ali se nisam mogla zaliti jer, eto, stanje je prikazano na slici.
2023 10 25
> LestrangeGirl: > Pogledala sam bas partnere Trustap-a trustap.com/partners . Od 5 navedenih (nisu izgleda azurirali da su partneri sa krpicama) sam prosla njihove stranice i cini se da samo jedna i dalje koristi Trustap. Naravno, mozda sam u krivu tu, ali svatko moze pogledati za sebe. Zahvaljujem u ime nas lijenih ,:) Ja sam pogledala samo Google reviews i bacila oko na drustvene mreze, ali i to mi je nekako bilo dosta da vidim da mi se ne koristi njih kao posrednike. Kome se da baš da mu novac par dana stoji tamo negdje kod nekoga za koga prvi put čuje.
2023 10 25
Može pitanje Jučer sam prodala artikl i žena je javila da je sve obavila preko ovoga Mene zanima kako ja mogu vidjeti koliko je uplatila Kako mogu vidjeti jel uplatila poštarinu i ja sad ustvari čekam te novce(koje trenutno nigdje ne vidim) dok ona ne dobije artikl? I ja uz to što ne vidim koliko je uplatila,plaćam i proviziju? Isto tako sam sinoc morala otvarati tj ulogirati se na to da bi primila uplatu u neko dogledno vrijeme ,ako ne želim takvo poslovanje,jer je ženu valjda odmah "bacilo" na taj trustup Da li će sad ta opcija tako ostati za taj trustup? Jer kad odradim ovu prodaju,ja brišem svoje podatke jer mi nema smisla da plaćam nešto što ne zelim(njima proviziju) Zanima me kako mogu izbrisati podatke,jer nisam ništa dobila niti na mail niti ovo ima kakvu aplikaciju na g.store. Ionako sam cijena stavila što manje sam mogla. Uopće nemam uvid u uplatu,nit tko je koliko uplatio. Ako je artikl 20e,onda na to ide poštarina čija cijena nije navedena, jer to nije cijena sa pt. Po tome se kupcu naplati samo artikl? A ja plaćam i Pt i proviziju. Di je tu logika?
2023 10 26
Evo mene isto zanima. Žena ,nova na krpicama se sinoć javila da je uplatila i pita gdje može preuzeti,prvo mi bio šok jer nisam to ni instalirala niti sam bila za to zainteresirana,s pošto je žena prvi put kupovala očito je da ju je odmah prebacilo na to,jer ni ona ne zna ništa,kako to funkcionira. Poslala mi potvrdu,stvar je 8 e, skinulo joj 8,90e. Danas će preuzeti to i zanima me kada će meni novci sjesti,jel ona mora što još potvrditi da je preuzela. Sinoć sam onda to instalirala,al evo iskreno rečeno ne sviđa mi se to
2023 10 26
Vidim da se vama koje ste instalirale, pojavila na profilu ikonica "korisnik koristi Trustap" Trebalo bi korisnicama koje ne žele takvu uplatu jednostavno ukloniti opciju takvog plaćanja jer ovako će biti puno zabuna i nesporazuma. kao i na ebayu, tko ne prima paypal, jednostavno nema te opcije plaćanja.
2023 10 26
Evo problema!! Sto ako kao prodavač ne želim prodavati preko trustupa??! Dodje kupac na moj artikl, stisne da će kupiti preko toga i javi mi da je plaćeno. 1. Kao sto je korisnica već gore napisala.. kako ja znam koliko je uplaćeno, da li je uopće uplaćeno, šta s postarnom itd. 2. Sto ako ja ne želim poslovati/prodavati svoje stvari preko trustupa, a kupac mi kaže da je platio za artikl?? Ukoliko kupac želi platiti preko trustupa, ne bi li bilo logično da i prodavač potvrdi da želi prodati na taj način?? Ovo je žešća glupost! 🤬
2023 10 26
> MonikaL: > Vidim da se vama koje ste instalirale, pojavila na profilu ikonica "korisnik koristi Trustap" > Trebalo bi korisnicama koje ne žele takvu uplatu jednostavno ukloniti opciju takvog plaćanja jer ovako će biti puno zabuna i nesporazuma. > kao i na ebayu, tko ne prima paypal, jednostavno nema te opcije plaćanja. Upravo to sam ja sad napisala. Šta ako ne želim poslovati preko njih?
2023 10 26
Na drugoj temi sam odmah napisala da će točno to biti problem i to treba podhitno riješiti jer ne želimo svi tako poslovati. Ponavljam ,rješenje da su ikone "kupi" i "želim to" jedna ispod druge dosta je problematično. Naime, ikona "kupi" baca direktno na trustap kupovinu i označena je dominantnom bojom tako da će tu biti dosta upitnika, pogotovo kod novih kupaca. Ikone bi trebale biti jasno označene s "kupi s trustap" i "kupi direktno od prodavača". Ovako ispada da je trustup jedina opcija kupovine, a "želim to" se može tumačiti kao spremanje u omiljene. Plaćanje preko trustapa trebalo bi biti onemogućeno ako prodavač nije registriran na trustapu. Ovo treba hitno popraviti.
2023 10 26
> Nocturama: > Plaćanje preko trustapa trebalo bi biti onemogućeno ako prodavač nije registriran na trustapu. > Ovo treba hitno popraviti. Sve točno! 👏👏
2023 10 26
Sad će na profilima uz nisam za zamjene pisati i ne koristim trustap hehe Dajte nam maknite to molim Vas!Ne treba nam,ne želimo... uveli ste promjenu/opciju koja vama odgovara kao pod izgovorom da je za našu sigurnost ili je točno za vasu zaradu
2023 10 26
Ja sam na svoj već napisala. :') Da se razumijemo, nisam striktno protiv, ideja sigurnog plaćanja je dobra, ali ovo je tako aljkavo i loše provedeno da sam u čudu. Gomila toga nije riješena, pobrojat ću samo glavne stvari pa bih voljela čuti kako to misle riješiti. 1. Klikanjem ikone "kupi" odmah vas prebacuje na plaćanje. Nema apsolutno nikakve komunikacije s prodavačem i on je stavljen pred gotov čin da je neki artikl prodan. 2. Kupovanjem bez komunikacije s prodavačem može se dogoditi da se uplati za neki artikl koji nije obrisan (znamo da ima dosta profila koji ne brišu prodano), da se uplati za artikl za koji već traju doogovori s drugim kupcem ili da se uplati za artikl prodavaču koji nije na Krpicama danima jer je odsutan iz bilo kojeg razloga. 3. Poštarina nije uračunata u cijenu artikla i nije naplaćena. Kako misle riješiti plaćanje poštarine? 4. Zadržava li trustap proviziju neuspjelih transakcija iz drugog pitanja (već prodan artikl, rezerviran artikl, odsutan prodavač...)?
2023 10 26
Joj, ne svidja mi se sve to, pogotova da netko plati za nešto s Trustap-om, a ja sam to npr. jučer prodala na FB i nisam odmah maknula oglas, štu u tom slučaju? Mislm da će biti više problema oko ovoga, nego koristi, barem mi se tako čini. A prosudjivanje da li je nešto fake ili ne - to radi kupac i može izmislit da je fake, sorry, ali dosta loš poslovan plan vam je ovo.
2023 10 26
1 2 3 4 5 6 ... 18